Ніж, ложку чи вилку (це залежить від десертів) кладуть праворуч від десертної тарілки. Потім правіше від тарілки ставлять чайну чашку, повернуту ручкою вправо, чайну ложку кладуть на блюдце праворуч від чашки. Якщо Ви захочете почастувати гостей варенням, медом, то кожному гостю поставте порцелянову розетку.
Незважаючи на те, що до чаю Зазвичай подають десерти – пиріжки і булочки, цукерки, кекси, печива, – тільки солодким обмежуватися не варто. До чаю відмінно підійдуть всілякі тарталетки, тапас, бутербродики та рулетики з начинкою із сиру, яєць або шинки.
Є прості правила, яких варто дотримуватися:
- Столові прилади мають бути ідеально чистими. …
- Не думайте, що ніхто не звертає увагу на скатертину. …
- Прикраса столу відіграє ключову роль. …
- У запасі завжди має бути додатковий набір посуду. …
- Кількість столових приладів дорівнює кількості страв, що подаються.
Nov 11, 2019
Розкладати прилади треба так:
- ножі та ложки лежать праворуч, вилки – зліва. …
- ножі повинні дивитися лезами до тарілки, вилки лежати зубцями нагору, ложки – опуклою стороною на поверхні;
- першим йде столовий комплект, потім прилади для риби та закусок;