Що треба зробити з баклажанами, щоб вони не гірчили?
Розрізаємо плоди вздовж або ріжемо кружальцями і посипаємо великою сіллю. Саме великою: м'якоть овочів пориста, вона охоче прийме в себе дрібну сіль, яка там і залишиться. Так, баклажани перестануть гірчити, але будуть надто солоними. Залишаємо хвилин на 20-30, щоб на поверхні проступила рідина.
Як зберегти баклажани на зиму у свіжому вигляді?
Заморожувати овочі можна у пластикових контейнерах чи пакетах. Дуже важливо, щоб упаковка була герметичною та не пропускала повітря. Попередньо розморожувати баклажани необов'язково. Але якщо це все ж таки необхідно (наприклад, вам треба нарізати шматочки на дрібніші), поставте їх на кілька годин у холодильник.