Їдальня оцет одержують розведенням водою оцтової есенції, що містить близько 80 % харчової оцтової кислоти, одержуваної оцтовокислим бродінням рідин, що містять етиловий спирт оцтовокислими бактеріями в аеробному середовищі – вони окислюють спирт, але не повністю, не до вуглекислого газу, але тільки до оцтової.
Що входить до складу оцту?
склад оцту: Оцет буває натуральним та синтетичний. Натуральний оцет, в залежності від продукту, на основі якого він виготовлений, містить винну, яблучну, лимонну, янтарну кислоту, оцтову, щавлеву, молочну, а також альдегіди, спирти та воду. Синтетичний оцет містить оцтову кислоту та воду.
Що входить до складу яблучного оцту?
У складі яблучного оцту містяться: Кислоти – оцтова, яблучна, молочна, щавлева, лимонна; Мікро- та макроелементи: натрій, калій, кальцій, кремній, магній, залізо, фосфор, мідь та сірка; Ферменти.