Викласти в каструлю банку з варенням і налити холодну воду, яка повинна доходити не вище за «плічки» банки. Довести воду до кипіння та проварити на слабкому вогні, помішуючи ложкою. Через деякий час варення або сироп знову стануть рідкими. Дістати банку.
Як виправити Зацукроване варення?
Зробити з завареного варення придатний до їжі продукт можна двома способами Додати воду з розрахунку 1/4–1/2 склянки на літр варення і проварити 3–5 хвилин. Гаряче варення розлийте в банки та закатайте. Банки із зацукрованим варенням поставте в каструлю з водою і нагрійте, поки цукор не розчиниться.
Що робити, якщо варення занадто густе?
Варення переварене і стало густим. У цьому випадку можна просто розбавити його невеликою кількістю кип'яченої води до потрібної консистенції та проварити додатково 5 хвилин. Після цього можна спокійно закатати його до банків.