Рецепт «Розробка курячої гомілки»:
- Вимиємо та обсушимо гомілки. …
- Акуратно надрізаємо м'ясо із жилами вгорі. …
- Відсуваємо м'ясо акуратно вниз і обрізаємо жилки.
- Акуратно проводимо ножем та зрізаємо залишки.
- Тепер беремо гомілка в одну руку, а кісточку в іншу, і акуратно обертальними рухами виймаємо кістку через низ.
Для початку робимо надріз по колу верхньої частини гомілки. Тепер перевертаємо гомілку зворотним боком і внизу, також по колу, робимо ще один розріз. Продаємо ніж знизу до кінця кісточки і акуратно розрізаємо залишки м'яса навколо кістки. Залишилося тільки вийняти кістку і у вас у руках виявиться чисте філе.
У каструлі покупні курині ніжки слід варити 25-30 хвилин після закипання води на середньому вогні. Для супу гомілки готуються щонайменше 1 години на повільному вогні. Щоб зменшити калорійність ніжок, перед варінням зніміть з них шкіру. Однак, продукт у такому разі вийде менш ніжним та соковитим.