Баклажани – низькокалорійний корисний продукт, джерело клітковини, вітамінів B1, В6, мікроелементів. 100 г сирих баклажанів міститься 97% від добової норми кремнію. Крім того, в 100 г сирих баклажанів містяться поживні речовини: марганець – 10-15% від добової норми (СН); 22 години тому
Чим корисні баклажани для людини?
– У складі баклажану велика кількість вітамінів, у тому числі C і B6, фолієва кислота, каротин, а також мікроелементи: калій, кальцій, залізо, мідь, цинк та ін.. Високий вміст у баклажанах солей калію позитивно впливає на роботу серця і сприяє виведенню з організму зайвих рідин.
Як корисні баклажани?
Найкращі смакові якості у синювато-чорних довгастих злегка недозрілих плодів. Зазвичай у таких баклажанах насіння мало і на смак вони ніжніші. У сирому вигляді баклажан у їжу не вживають, зазвичай його гасять або смажать.