Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморожування. У морозильній камері при температурі -15… −18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців.
Скільки має стояти тісто для млинців?
Після того, як замісили тісто, йому потрібно дати постояти 5 хвилин при кімнатній температурі щоб «розійшлася» клейковина. Якщо в процесі приготування ви розумієте, що тісто занадто густе, додайте ще молока, якщо, навпаки, занадто рідке ще трохи борошна.
Скільки часу тісто може зберігатись у холодильнику?
дріжджове – 1 день при температурі 5°-8° та 2 дні при 2°-4°; млинець, листкове – 2 дні; заварне, пельменне, пісочне – 3 дні; на піцу – 3 дні.