Мед і цукор є найчастіше використовуваними підсолоджувачами. Однак мед вважається більш здоровим продуктом, ніж цукор, але чи це так насправді? Мед містить менше фруктози та глюкози в порівнянні з цукром, але при цьому в ньому більше калорій.
Що буде, якщо замінити цукор на мед?
Дослідження показали, що така заміна – гарний хід, адже фактично вона може допомогти запобігти збільшенню ваги, а також знизити рівень цукру в крові. Вчені також з'ясували, що, порівняно з цукром, мед може знизити рівень тригліцеридів у сироватці крові.
Що краще додавати У чай мед чи цукор?
Додаючи мед у гарячий чай, ви позбавляєте мед корисних властивостей. І в результаті ми маємо той самий цукор. Тому краще додавати мед у злегка охололий чай.