Дієта при вірусному гепатиті – це корисний нежирний домашній сир, кисло-молочні продукти, каші, овочі та фрукти у свіжому чи запеченому вигляді, мед.
Що корисно їсти при гепатиті C?
Дозволені продукти при гепатиті
- вегетаріанські, молочні, фруктові супи;
- нежирні сорти м'яса та риби у відвареному, запеченому вигляді, а також один-два рази на тиждень та в смаженому вигляді, але без паніровки;
- одне-два яйця два-три рази на тиждень або омлети, при погана переносимість – яєчні білкові омлети;
- фрукти та овочі.
Що категорично не можна за гепатиту С?
Дієта при гепатиті З дорослих обмежує вживання продуктів, що викликають бродіння в кишечнику, активне виділення жовчі. Тому необхідно максимально зменшити вживання жирів, сої, продукти рекомендується варити, запікати, періодично – тушкувати, смаження – заборонена! Суворо виключається будь-який вид алкоголю!