Ягоди жимолості рекомендуються для тих, хто страждає на авітаміноз, що з'являється найчастіше після зими, коли організм потребує аскорбінової кислоти (вітамін C). Сік зрілих плодів застосовується для лікування мікозів та виразок, а настоянки з квіток та листя зміцнюють здоров'я очей, горла та шкіри.
Як правильно їсти жимолість?
Ягоди вживають у свіжому вигляді, варять із них варення, желе, повидло, начинки для пирогів, компоти, роблять соки, вина, сушать і заморожують. Ягоди жимолості знайшли застосування і в медицині. Вони благотворно впливають на серцево-судинну систему, мають протизапальну, жовчогінну, сечогінну дію.
Чим корисна і шкідлива жимолість?
Жимолість також називають ягодою молодості, адже захищає наші клітини організму від старіння. Ягоди жимолості також щедрі на корисний для щитовидки йод і багаті на селен, який знижує ризик онкологічних захворювань і серцево-судинних хвороб.