Зелений чай вбиває бактерії, покращує здоров'я порожнини рота та знижує ризик зараження. Висновок: Катехін, що міститься в зеленому чаї, пригнічує зростання бактерій і деяких вірусів. Що у свою чергу, призводить до зниження ризику розвитку інфекцій та карієсу, покращує здоров'я порожнини рота та усуває неприємний запах.1 січ. 2007 р.
Кому не можна пити зелений чай?
Від вживання цього напою краще відмовитися від гіпертонії, глаукомі, вагітним, людям із проблемами ШКТ, нервовим виснаженням, підвищеною збудливістю та у стані депресії. З інших мінусів зеленого чаю – зниження засвоюваності заліза, кальцію, магнію та фолієвої кислоти.
Кому корисно пити зелений чай?
Зелений чай є найефективнішим потогінним засобом. Його рекомендовано пити при підвищеній температурі, пропасниці, різного виду запалення. Він особливо корисний людям, які страждають на хвороби нирок та сечостатевої системи, а також благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт та травлення в цілому.