Пшенична крупа, Полтавка або полтавська крупа – це крупа твердих сортів пшениці. У Росії з пшениці виробляють два види пшеничних круп – "Полтавську" та "Артек". Перша представляє собою цілісні очищені зерна або зерна великого дроблення (крупинки досить великі).
Чим пшенична крупа відрізняється від полтавської?
Чим відрізняється пшенична крупа "Артек" від "Полтавської" По суті, "Артек" і "Полтавська" – це назви однієї і тієї ж пшеничного крупи з твердої пшениці. Відмінність криється в ступені помелу: найдрібніші крупинки це «Артек», більші — «Полтавська».
У чому різниця між Полбою та Булгуром?
У випадку з булгуром зерна пшениці попередньо не подрібнюють. Пшениця обдається парою, висушується, відокремлюється від висівкової оболонки і дробиться на досить великі сегменти. Полтавська крупа (частіше називається просто пшеничною) виготовляється шляхом перемелювання очищеного від оболонки та зародка шліфованого зерна.