Наґґетси (англ. chicken nuggets) — страва американської кухні з філе курячої грудки в хрумкій паніровці, обсмаженою в олії. Винайдені в 1950-х роках курячі нагетси стали популярним блюдом ресторанів швидкого харчування, а також широко продаються замороженими для домашнього використання.
Що входить до складу нагетси?
Філе курки, курячий фарш, сухарі панірувальні, вода питна, олії рослинні рафіновані дезодоровані, меланж, борошно рисове, борошно пшеничне хлібопекарське вищого гатунку, крохмаль картопляний, молоко сухе знежирене, клітковина пшенична, сіль, екстракти спец.
Як роблять нагетси з курчат?
Після знекровлення тіла птахів перекидають у ванну з гарячою водою, щоб усунути пір'я, а потім направляють на лінію оброблення. М'ясо відрізають, обробляють і знімають із кісток. Будь-які частини, від яких можна отримати прибуток, вирізаються, у тому числі ніжки, а потім м'ясо, призначене для нагетсів, подрібнюється.