У результаті нові методики виготовлення рому в Індію привезли англійські колонізатори. Ром повернувся додому. Принцип виробництва напою століттями мало змінювався. Основа цього виду алкоголю цукрова тростина, причому лише з високогірних районів.
Що входить до складу рому?
rum, вик. ron, фр. rhum) – міцний спиртний напій, що виготовляється шляхом зброджування та перегонки побічних продуктів цукрово-тростникового виробництва, таких як патока та очеретяний сироп. Прозора рідина, що виходить після перегонки, зазвичай витримується в дубових або інших бочках.Похожі
Що таке ром та як його роблять?
Ром – алкогольний напій міцністю від 40%, виготовлений методом дистиляції зброджених продуктів переробки цукрової тростини. Головний інгредієнт для його виробництва – меляса. Цю густу липку та солодку речовину отримують після уварювання очеретяного соку і випарювання з нього цукру.