Готується кебаб з баранини, але не менш смачно виходить із курячого фаршу. Щоб урізноманітнити смак, додамо у фарш болгарський перець та зелень, а сира цибуля забезпечить соковитість.
Який кебаб краще?
Найкраще м'ясо для люля-кебабу бараняча ніжка, задок. Там воно найчистіше і м'яке, без плівок. На 1 кг баранини потрібно взяти 0,5 кг баранячого курдюка і нарубати все на великі шматки. В Азербайджані беруть м'ясо та курдюк у пропорції 1 до 1, тоді люля виходять ще соковитішими і м'якшими.
Яке м'ясо використовують для кебабу?
баранини Традиційно люля-кебаб готується з баранини, в ідеалі – із шийної або задньої частини туші. Однак соковитим вийде і страва з яловичої вирізки. Якщо віддаєте перевагу птиці, візьміть філе грудки або гомілки.