Для цього тріску слід помістити в посуд із холодною водою, рідина повинна покривати рибу на 3-5 сантиметрів. Після цього тріску потрібно поставити у холодильник. Воду необхідно міняти тричі на день і вимочувати рибу протягом трьох діб.
Як зробити малосольну в'ялену рибу?
Спосіб приготування
- Ретельно промиваємо рибу. Наповнюємо зябра сіллю. …
- Дістаємо рибу із солі. Добре просолена риба повинна мати приємний запах та ущільнену спинку. …
- Нанизуємо рибу через очі за допомогою металевої голки на товсту пряжу, шпагат чи дріт. …
- Готову рибу загортаємо в папір чи газету.
Як вимочити солону рибу?
Рибу кладуть у холодну воду, щоб вона набрякла, очищають від луски, відрубують голову, плавці та пластують. При вимочуванні риби у воду переходить частина мінеральних солей, розчинних білків, смакових речовин, що знижує поживну цінність страв із солоної риби. Вимочувати рибу можна у змінній та проточній воді.