Щоб яйця на Великдень не тріскалися під час варіння, кладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
Що треба робити, щоб яйця не лопалися?
Щоб курячі яйця при варінні не потріскалися, візьміть для їхнього приготування посуд невеликої ємності. Коли вони варяться, слідкуй за рівнем води – якщо буде необхідність, додай її потрібну кількість. Відварювати яйця бажано на середньому або повільному вогні, а ось при бурхливому кипінні вони можуть луснути.
Що потрібно додати у воду, щоб не лопалися яйця?
Кожне яйце посипте 1/2 год. л. солі (навіть якщо з якоїсь причини яйце трісне, воно не розтечеться) і поставте каструлю на конфорку, що включена на повну потужність. Як тільки вода закипить, зробіть вогонь менше і варіть на слабкій, без сильного вирування температури стільки хвилин, скільки вам потрібно (про це пізніше).