Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.30 жовт. 2022р.
Як правильно пити заварену шипшину?
Правильно пити шипшину, заварену в термосі, протягом дня: наприклад, пити одразу після наполягання – настій шипшини зберігає користь протягом 12 годин. Дорослим рекомендується 2-3 склянки на день.
Коли краще пити шипшину вранці чи ввечері?
Краще робити це перед сномщоб напій встиг відстоятися. А вранці залишиться тільки процідити. Пити чай радиться після їди.