Скільки потрібно води для розсипчастого плову?
Розсипчастий рис в плові
- Абсолютно точне дотримання співвідношення рису та води: на 2 частини рису – 2 частини води.
- Воду брати окріп.
- Точний час варіння: 12 хвилин. …
- Вогонь: 3 хвилини сильний, 7 хвилин – помірний, 2 хвилини – слабкий.
- Після цього кришку не відчиняти ще 12 хвилин.
Якому посуду найкраще готувати плов?
Традиційний посуд для плову Класичний посуд, в якому їжу готують уже не одне століття. казан для плову чавунний з напівкруглим дном і двома ручками з боків.. Напівкругла форма дозволяє із зручністю готувати на відкритому вогні, сприяючи рівномірному прогріву вмісту.