Перше підгортання картоплі проводять, як тільки з землі з'явиться перше листя. Кущики повинні досягти всього 7-10 см у висоту і можна приступати до процесу. Це підгортання врятує їх від заморозків і стимулює зростання кореневої системи.
Як підгортати картоплю вперше?
Навіщо і як підгортати картоплю Спочатку потрібно прополоти картоплю і розпушити кущі, і вже наприкінці червня, коли висота кущів досягне близько 20 сантиметрів, можна брати до рук сапку. Найкраще займатися цього вечора і вибирати похмурі дні: у спеку під палючим сонцем підгортати картоплю заборонено.
Як правильно підгортати картоплю?
Підгортати картоплю просто: навколо кущика потрібно нагріти горбок заввишки 10–20 сантиметрів — вийде своєрідний гребінь. — Що використовувати залежить від розміру ділянки. Якщо це кілька соток на дачі, то простіше не морочитися і зробити це сапкою, — радить Людмила Шубіна.