Як правильно варити бульйон?
Перекладіть м'ясо та овочі для бульйону у каструлю, додайте три літри води, накрийте кришкою та доведіть до кипіння на швидкому вогні. Зменште вогонь до мінімуму та варіть бульйон 90 хвилин. Наприкінці приготування додайте лавровий лист і запашний перець, варіть ще 10 хвилин, потім зніміть з вогню та залиште бульйон остигати.
Як зробити насичений смак борщу?
Якщо ви готуєте м'ясний бульйон, варіть його якомога довше, щоб він вийшов більш насиченим. Кістки варять 5-6 годин, а м'ясо – близько 2,5 години, тільки не забувайте знімати піну. У процесі варіння до м'яса можна додати головку цибулі, моркву, селеру та пучок зелені, щоб збагатити смак бульйону.