Яким має бути меню у шкільній їдальні?
При чотириразовому прийомі їжі
День тижня | 1 тиждень | |
---|---|---|
Понеділок | Кефір, булочка, яблуко | Запіканка з картоплі |
Вівторок | Молоко, вафлі | Рибні котлети з сиром, рис, кисіль. |
Середа | Банан, зефір | Тушкована капуста, сосиски, чай |
Четвер | Какао, булочка, яблуко | Запіканка з овочів, яйце, чай |
Як правильно скласти меню у школі?
Формування меню відбувається відповідно до раціонального розподілу добової калорійності по прийомах їжі. Якщо добова норма калорій для школярів, залежно від віку, становить 2370-2520 ккал на добу, то на шкільний сніданок має припадати 20-25%, на обід 30-35%, на полудень 10-15%.