Деякі господині вимочують м'ясо протягом кількох годин у холодному молоці, щоб рулька була ніжною. Після цього свинячу ніжку можна запекти, хоча багато кухарів спочатку відварюють її протягом години в бульйоні з додаванням коренів та овочів або в пиві, як у Мюнхені.
На 0,5 л розсолу ми беремо 28 грам кухонної солі та 28 грам солі нітритної. Добре розмішуємо розсіл. Вкладаємо кермо у ємність, у якій будемо солити м'ясний продукт і заливаємо підготовленим розсолом. Солити рульку будемо у холодильнику протягом двох діб.
Надзвичайно ніжною та ароматною виходить рулька, приготована в пиві. Дві свинячі рульки ретельно помийте та замочіть у воді чи молоці на 10 – 12 годин.