Як зробити лимончелло вдома на горілці?
Спосіб приготування Цедру скласти у 3 л банку, залити горілкою, щільно закрити кришкою. Наполягати 15 днів у теплому місці (18-25 ° C), захищеному від прямих сонячних променів (можна накрити щільною тканиною). Раз на день інтенсивно струшувати банку. Отриманий настій процідити через сито чи марлю.
Як роблять лимончело в Італії?
Для його виробництва використовується етиловий спирт 90C і в ньому витримують лимонну шкірку. На 1 літр спирту припадає близько 10 лимонів. Настоюють цедру 3-5 днів, потім додають цукровий сироп із розрахунку близько 700 г цукру на 1 л води. Далі напій фільтрують, розливають у пляшки та залишають дозрівати на 1 місяць.