Залишаємо капусту за кімнатної температури на 2-3 дні. Двічі на день проколюємо капусту до дна, щоб вийшов вуглекислий газ. Піну, що утворюється на квашеній капустізнімаємо шумівкою. Потім ставимо капусту у холодильник і вже через 5-7 днів капуста готова.24 лют. 2022р.
Скільки солі та цукру на 1 кг капусти при квашенні?
Якщо ви вирішили квасити капусту з морквою, то її потрібно брати в кількості 3% від ваги капусти, тобто 300 г моркви на 10 кг капусти. А от солі на 10 кг капусти потрібно 200 грам, або 8 столових ложок без гірки.
Як правильно квасити капусту?
Як квасити капусту
- Видаліть з капусти пошкоджене верхнє листя.
- Загорніть у капустяний лист чорний хліб і покладіть на дно банки.
- Тонко наріжте капусту …
- Моркву натріть і смійте її з капустою.
- Посипте все сіллю і перетріть руками – для соку.
- Заповніть банки.
- Закрийте банки та залиште в темному місці на добу