Для цього його заливають холодною водою на 4 години, потім натирають на тертці або пропускають через м'ясорубку. У перемелений гриб додають теплу кип'ячену воду (50 ° С) у пропорції 1:5. Настоюють 2 доби, віджимають та розводять водою, в якій замочувалась чага. Приймати: 3-4 рази на добу за 30 хв до їди по 1 склянці. 18 вер. 2021 р.
Як наполягати чагу на воді?
У домашніх умовах із подрібненого на порошок березового гриба можна зробити Чай і Настій з чаги. В обох випадках одну частину порошку чаги береться 5 частин води. Температура води 60 – 70 градусів. Наполягати Чай -20 хвилин, настій – від 24 до 48 годин.
Як правильно приготувати чагу?
Як заварити чай? Одну столову ложку чаги потрібно залити 200 мл окропу. Ставимо нудитися чай на 10-20 хвилин. Готово!