Це дуже просто та легко. Як радить дієтолог Тетяна Лакуста, спочатку потрібно потримати відварений рис у холодильнику. Таким чином крохмаль стане стійким і не всмоктуватиметься організмом. Є продукти, які мають бути в раціоні, адже їх вітамінів і мікроелементів потребує організм, це насамперед авокадо.22 сент. 2022р.
Як зробити рис кориснішим?
Пропарена крупа – зерно обробляється парою, потім шліфується. Такий спосіб допомагає зберегти корисні речовини. Вариться рис трохи довше за білий – 20 хвилин або 25 хвилин, але виходить розсипчастим і м'яким.
Який рис найкращий для здоров'я?
Бурий рис «Найкориснішим сортом рису вважається бурий. Він знижує „поганий“ холестерин, благотворно впливає на роботу серця, нервової системи, покращує роботу ШКТ, сприяє зниженню ваги. Бурий рис має низький глікемічний індекс та повільні вуглеводи у складі, тому й показаний діабетикам.