зробіть хрестоподібні насічки знизу помідорів; покладіть їх у відповідне для мікрохвильові печі блюдо і нагрівайте томати в мікрохвильової печі протягом 30 секунд на потужності 700 Вт; покладіть помідори у холодну воду; після того як помідори охолонуть, акуратно потягніть на краєчки шкірки, щоб її зняти.
Як швидко зняти шкірку помідора?
У окріп кидаємо помідори в шкірці – Вони повинні вільно плавати; Чекаємо 20 секунд і витягуємо з води шумівкою; Опускаємо кожен помідор у миску з холодною водою; Коли овочі охолонуть, зняти з них шкірку з помідора не важко — треба лише легко потягнути за край у надрізу.
Чому не перетравлюється шкірка від помідора?
Те, що помідорні шкірки не перетравлюються в системі травлення, — абсолютна правда. Вони є комбінацією грубих рослинних волокон (клітковини), з якою наш організм, на відміну від організмів травоїдних тварин, справлятися не вміє..