Як замочувати мак перед випіканням правильно

Чи потрібно замочувати мак перед приготуванням?

Замочити та перетерти Для макової начинки важлива м'якість, інакше смачної випічки не вийде. Тому спочатку зерна рекомендується залити окропом, потримати так 10 – 15 хвилин і злити воду.

Скільки часу потрібно замочувати мак?

Сухий мак залити великою кількістю окропу, так, щоб вода покривала зерна шаром у 3-4 см. Це робиться для того, щоб під впливом гарячої води з маку вийшло масло, яке може дати гіркоту, якщо мак старий. Тому цю воду надалі зливаємо. Дати постояти 30-40 хвилин, можна довше.

Related Post

Що подарувати найкращій подрузі на 18 років оригінальнеЩо подарувати найкращій подрузі на 18 років оригінальне

Що подарувати найкращій подрузі оригінальне? Оригінальні та іменні подарунки листівка-стенгазета; лялька-шарж; карта зоряного неба у момент народження подруги; предмет з іменним гравіюванням (келихи для вина, запальничка, пудрениця, срібна ложка тощо.