Що додати у воду, щоб вона стала м'якою?
Набагато ефективніше пом'якшити воду заздалегідь, і вже потім – прокип'ятити! Кальцинування та пом'якшувальні солі. Ще в Стародавній Греції господині змінювали властивості води, додаючи до неї трохи деревної золи з осередку. А сьогодні можна просто додати в рідину кальциновану соду – і вода стане відчутно м'якшою.
Чи можна пити тверду воду зі свердловини?
Вона цілком придатна для застосування в побутових цілях, у тому числі для пиття. Але СаНПіН рекомендує доводити таку воду до ступеня жорсткості не більше 7оЖ. У той самий час у Європі прийнято пити воду із присутністю солей трохи більше 1,2оЖ; тверда від 10о Ж і більше.