Вимочувати рибу найкраще в проточній воді: рибу кладуть у посуд із ґратами і залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, то процес вимочування має продовжуватися 10-12 год. за умови, що воду змінюють через кожні 2 ч.8 серп. 2008р.
Як реанімувати солону рибу?
Щоб в'ялена та сушена риба не втратила свої смакові якості, і при цьому стала м'якою, потрібно зробити таке:
- Закип'ятити воду у каструлі
- Опустити туди рибу хвилин на 15-20.
- Вийняти з води
- Загорнути в кухонний рушник та в целофановий мішок
- Покласти на гарячу батарею або в тепле місце на 1-1,5 години
У чому можна вимочити солону рибу?
Оброблені тушки вимочують у воді, настої чаю, молоці чи молоці з водою. Настій чаю містить дубильні речовини, що перешкоджають розм'якшенню м'якоті при вимочуванні. Молоко надає оселедцю особливої ніжності та аромату. Можна вимочувати і нерозроблений оселедець (у воді).