Один білок здатний освітлити два літри бульйону. Добре збитий білок є чудовим абсорбентом. Отриману суміш потрібно тонким струмком влити в трохи охололий бульйон, постійно помішуючи його, щоб білок рівномірно розподілився по всьому вмісту каструлі.31 січ. 2017р.
Що зробити, щоб бульйон був світлим?
Якщо все ж таки бульйон вийшов каламутним, його можна «освітлити». Для цього повністю остудіть бульйон, збийте яєчні білки, змішайте їх із бульйоном і поставте на невеликий вогонь. Не перемішуючи, доведіть до кипіння. Білки піднімуться на поверхню.
Що зробити, щоб каламутний бульйон став прозорим?
Як висвітлити каламутний бульйон Доведіть бульйон до кипіння і процідіть його через дрібне сито або марлю. Для освітлення додайте до киплячого бульйону сік половинки лимона, лимонна кислота сприятиме згортанню білкової суспензії.. Смак супу не постраждає.