Викласти рибну тушку на лист. Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2:00. Після закінчення зазначеного часу рибу дістати та охолодити. Потім знову поставити її в теплу духовку на 3-4 години..
Як дуже швидко висушити рибу?
У середньому на свіжому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (Зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.
Як сушити рибу в домашніх умовах?
У холодну пору року рибу краще сушити у ванній або на теплому балконі. Якщо вибираєте другий варіант, слідкуйте, щоб температура в приміщенні не опускалася нижче 0°C, тому краще поставити на балкон обігрівач і в жодному разі не допускати обмороження риби.