Копчена ковбаса легко очиститься від шкірки, якщо опустити її в холодну воду на одну-дві хвилини. Обшпарити окропом (у багатьох випадках подібна процедура може позначитися на смакових якостях продукту.)
Як легко зняти плівку з копченої ковбаси?
Сиров'ялену ковбасу можна покласти на 30 хвилин у морозильну камеру, а потім оболонка швидко знімається. Важливо! Після очищення від шкірки ковбасу одразу їсти не варто. Сполосніть її спочатку під проточною водою, а потім протріть серветкою.
Чи потрібно знімати плівку з ковбаси?
Це питання залишається відкритим. Шкоди організму вона не завдасть, але й користі принесе мало. Натурального вигляду немає целофанові і полиамидные ковбасні оболонки. Їхній зовнішній вигляд говорить сам за себе, і вжити їх у їжу, навряд чи в когось виникне бажання.