Зазвичай їжі потрібно від 6 до 8 годинпройти через шлунок до тонкої, а потім і товстої кишки. Як тільки частково перетравлена їжа благополучно потрапляє в товсту кишку, вона може залишатися там більше доби і розщеплюватися далі.
Як швидко перетравлюється їжа у шлунку?
2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – гриби, шпик.
Яка їжа найдовше затримується у шлунку?
Найшвидше перетравлюються фрукти та овочі, а найдовше – жирні сорти м'яса, змішані важкі страви.