Як би нам не подобався свіжий рідкий мед, таким натуральний мед залишається недовго, через 1-12 місяцівЯк говорять у народі, мед зацукровається, осідає, густіє, а правильно відбувається кристалізація меду.
Як швидко зацукровається справжній мед?
люцерновий – добрий мед повинен зацукруватися досить швидко (через 20-30 днів); буркуновий – кристалізується через 1-3 місяці, утворюючи густу масу білого кольору. рапсовий — «найшвидший» у плані кристалізації мед, Який густіє вже через 3-4 дні.
Як швидко застигає свіжий мед?
Від медоносу насамперед залежить співвідношення глюкози та фруктози. Тому чисто фруктозний мед, Такий як акацієвий, може не "встати" приблизно ніколи. А от мед з соняшнику застигає прямо на очах, вже за тиждень може застигнути. Мед з ріпаку іноді кристалізується прямо в стільниках.