Що можна використати як форму для шоколаду?
У роботі шоколат і кондитери в більшості випадків використовують пластикові (ПЕТ) та полікарбонатні форми. У тих і в інших є одна неприємна особливість – вони дуже ніжні і збирають подряпини, а будь-яка подряпина, шорсткість, шалена порошинка неминуче отримає своє відображення на поверхні шоколаду.
Як зробити молд для шоколаду в домашніх умовах?
Пластикова склянка дозволила розрізати майбутню форму навпіл. Потім ми з'єднуємо половинки молда і вставляємо в таку ж склянку (щоб половинки щільно з'єдналися). Далі темперуємо шоколад, забарвлюємо та наповнюємо молд з мішка. Желатин витримає маси із температурою не вище 40-42 градусів.