Розморожування у воді – найпоширеніший метод. Рибу за допомогою транспортуючого пристрою переміщують у ванні з водою (температура не вище 20°С), під пристроєм, що душить, або при послідовному зрошенні і зануренні. Методом зрошення краще розморожувати дрібну рибу.
40 хвилин Не дістаючи рибу із вакуумної упаковки, опустіть у воду. У момент розморожування при кімнатній температурі риба не повинна стикатися з повітрям, тому і рекомендується не позбавлятися упаковки відразу. Зачекайте 30-40 хвилин. Продукт успішно розморожений.
Рибу розморожують на повітрі або в холодній воді з температурою не вище +12 оC. Рибу осетрових порід і рибне філе слідує розморожувати на повітрі.
Кращий спосіб розморожування будь-якого виду риби або рибного продукту – це розморожування в мікрохвильовій печі. Використовувати цей метод можна і для цілих тушок, і для фаршу, і для філе.