Коріння рослини проростає між камінням, а вода затікає всередину і дозволяє їм рости. Оскільки у васабі високі вимоги до чистоти води, японці вирощують цю культуру у гірських районах. Вода має прогріватися до +13°С, тоді хрін росте дуже швидко. У горах таку температуру підтримують гарячі джерела.
Процес приготування васабі дуже простий: корінь миють і чистять, залишаючи зелену шкірку, а потім натирають на дрібній тертці. У результаті виходить паста зеленого кольору, яка, звичайно, відрізняється від того, що подають нам разом із суші у російських ресторанах.
Васабі — це трав'яниста рослина, яку важко культивувати для комерційних масштабів. Йому потрібно небагато, але й багато сонячного світла, для поливу ідеально підходить весняна вода температури 13—18 градусів, а росте васабі 1 рік та 3 місяці.
Ця новина засмутить любителів суші. Але, дійсно, васабі, що ми їмо, насправді не васабі. Виявляється, васабі дуже дорога спеція і знайти її можна тільки в Японії, тоді як у Росії часто використовують її аналог, приготований на основі хрону, спецій та барвників.