Що таке карпаччо та як його їдять?
Карпаччо (італ. Carpaccio) – м'ясна закуска з традиційною формою подачі у вигляді тонких скибочок. Основа первинного рецепту – сира яловичина та соус з оливкової олії та лимонного соку. Наразі готується з різних видів сиру, овочів, риби, м'яса, птиці, у тому числі і з курятини.
Чим карпаччо відрізняється від струганини?
Флагмани м'ясного raw-меню: тартар – рубана яловичина, іноді перероблена у фарш, з яєчним жовтком та спеціями; карпаччо найтонші пелюстки вирізки, замочені в оцті, лимонному соку та олії; струганина – стружка з сирого замороженого м'яса; севичі — скибочки яловичини, мариновані в лаймі, з пряними травами та ялинками.