Потрібно обережно підкопати кожну цибулину, після чого дістати її із землі руками. У жодному разі не потрібно тягнути овоч за бадилля. Виймаючи цибуля з ґрунту, не слід стукати їм про тверду поверхню, оскільки він досить чутливий до пошкоджень. Найкраще буде після викопування обтерти цибулину.
Такі прийоми дещо прискорять дозрівання цибулини, перехід поживних речовин з пір'я, а також утворення покривних лусочок.Оптимальний час для збирання ріпчастого цибулі визначають за такими ознаками:
- Зміна кольору пера. …
- Розм'якшення шийки цибулі. …
- Вилягання пір'я. …
- Цибулина набрала достатнього розміру.
Як зберігати цибулю, щоб не згнили – температура та вологість Як ми вже сказали, ідеальне місце для зберігання має бути темним, сухим, прохолодним та добре провітрюватися. Найбільш оптимальна температура – 7-13 °С. Вологість повітря – 65-70%.