Термін зберігання різних видів оболонки при температурі зберігання від +10 до +25 градусів: колагенова оболонка зберігає свої властивості 18 місяців, целюлозна та текстильна – 24 місяці, поліамідна та фібровузна – 12 місяців.
Для сосисок та сардельок виробляють їстівну. колагенову оболонкуяка випускається у вигляді гофрованих гільз, з якими дуже зручно працювати. Замочувати її перед набиванням фаршем не потрібно — воно вже змащене на заводі пластифікатором.
Причини чому лопаються колагенові оболонки Смаження. Максимальна допустима t при жарінні 75°С. За вищої температури колаген руйнується. З цієї причини ковбаса в колагенової оболонки не призначена для смаження на розпеченій сковороді.
Будь-яку білкову оболонку традиційно замочують у водному розчині кухонної солі при кімнатній температурі, суворо дотримуючись часу замочування.