При засолюванні кишки прополіскують у теплій воді, засипають сіллю на 15 хвилин. Потім натурпродукт віджимають, знову солять і зберігають у герметичній ємності при температурі від 0 до +10 ⁰С не більше 12 місяців.03-Aug-2018
Для тривалого зберігання натуральної череви (оболонки, кишки), необхідно дотримуватись температурного режиму +4..+10°C. За такої температури всі властивості ковбас максимально зберігаються. Термін зберігання череви зменшується до 8 місяців при більш підвищених температурах: +10°C.
Зберігати кишки для ковбас слід у герметичній поліетиленовій тарі. Рекомендована температура зберігання 0-10 ° С та вологості повітря 85% (побутовий холодильник). Ідеальне місце зберігання у холодильнику в зоні збереження свіжості (нульова зона). При транспортуванні допускається заморожування черев, т.е.
Кишки замочіть у солено-содовому розчині (на 1 л води 2 ст. л. соди та солі) на 3-5 годин.