У Китаї заварюють чай протоками: вперше заливають воду в чайник і через 15–30 секунд зливають. Це перша протока, яка потрібна, щоб обмити і пом'якшити чайне листя. Після цього заливають нову воду і готовий настій вже розливають по чашках. Швидко та правильно заварювати китайський чай можна в ізопоті.
Як правильно заварювати чай для чайної церемонії?
Давши чайному листю настоятися, заварку виливають через ситечко в чахай, а потім розливається по піалах. Після цього приступають до випити напою – спочатку вдихається чайний аромат, потім напій неспішно п'ють маленькими ковтками. Після чайної церемонії весь посуд ретельно миється і сушиться.
Як заварювати китайський чай?
чаю і залити кип'яченою водою, потім швидко злити (3-5 секунд). Залити чайне листя окропом вдруге і дати настоятися довше (20-30 секунд), так як обсяг досить великий, потрібен час, щоб чай розійшовся. Розлити по чашках.