У вибрану ємність для засолювання засипати трохи солі та укласти чисті обсушені стеблинки. Потім знову посипати сіль і покласти папороть. Таким чином, розкласти весь орляк, пересипаючи рясно кожен шар сіллю. Зверху папороті також засипати товстий шар солі.
Поки що тільки замочив, 2 дні вимочується, потім у сіль.На зиму солю так.
- етап Сіль з розрахунку 40% до к-ву папороті. …
- етап РОЗСОЛ ЗЛИТИ Папороть знову перекладаємо сіллю, але вже з розрахунку 10%.
На 10 кг орляка беруть 4 кг солі, бажано великою – 1-го чи 2-го помелу. Вкрай не бажано використовувати сіль типу "екстра". Засолювання можна виробляти в будь-якій харчовій ємності, крім алюмінієвої та оцинкованої. Найкраще для цієї мети підходять пластикові бочки або відра.