Гречку промити, замочити у воді на 30, максимум 60 хвилин. Більше не потрібно, інакше з'явиться багато слизу. Крок 2. Викласти на рушник просушити на 10-15 хвилин або хоча б просто промокнути, щоб пішла зайва вода.
Залийте чисту гречку холодною водою так, щоб вона покрила її на палець зверху. Залишіть гречку на годину. Таким чином dи активізують зерна – вони насичуються водою і будуть готові рости.
Як пророщувати?
- Насіння гречі кілька разів промити проточною водою. …
- Викласти промиту зелену гречку заздалегідь підготовлену ємність. …
- Залийте насіння чистою водою у співвідношенні 2 частини води на 1 частину гречки. …
- Далі потрібно залишити гречу на 2-3 години, не довше: насіння швидко набухає, збільшуючись у розмірі вдвічі.
Варена зелена гречка (пророщувати та замочувати не потрібно). Так само гречку можна просто зварити, але вариться вона швидше за звичайну і вимагає менше води.