Чи потрібно замочувати м'ясо у воді для шашлику?
Для того, щоб м'ясо після теплової обробки вийшло соковитим та ніжним, а також для того, щоб покращити його смак, рекомендується вдатися до замочування. Замочувати можна будь-які види м'яса, птицю та субпродукти. Для цих цілей найкраще користуватися емальованим, глиняним або скляним посудом.
Як швидко розм'якшити м'ясо для шашлику?
Щоб шашлик вийшов соковитим, м'яким, ароматним, потрібно в маринаді змішати олію, приправу та кислу основу – пиво, вино, оцет або лимон. Своїми ферментами кисле середовище розм'якшує волокна м'яса. Масло або жир збережуть у м'ясі соковитість, а спеції облагородять смак і зроблять його цікавішим.