Невелика дрібка харчової соди закидається в каструлю з киплячою водою, в якій вариться горох. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин. А про такий спосіб, коли не потрібно ні соди, ні замочування, напевно, чули не всі. І цей спосіб простіше простого!
Сухий горох рекомендується замочувати щонайменше на 3-4 години. Щоб максимально прискорити процес його приготування, залийте горох водою на годину-дві і додайте у воду трохи соди. Досвідчені господині радять замочувати горох на ніч зі столовою ложкою цукру. Цукор усуває неприємний вплив гороху на травлення.
Якщо вам здається, що горохнезважаючи на довге замочування, недостатньо розбух, злийте стару та налийте свіжу холодну воду – Нехай полежить ще. І не забудьте до замочування горох перебрати, про всяк випадок. – Після того, як час замочування закінчилося, злийте воду, промийте горох і знову залийте холодною водою.