Мінімум 45 градусів, а краще 55-60. Тоді ефект від замочування буде максимальним. 1 л гарячої води (температура 45-60 С). Час замочування – 30 хвилин. May 7, 2019
Замочування цибулі в соді допомагає отримати добрий урожай, зменшити стрілкування та не допустити появи інфекцій. Метод чудово використовується для підготовки осінніх посівів та знезараження овочевої культури в період весняної посадки.
Замочування цибулі перед посадкою у содовому розчині Процес відбувається лише через тепловий стрес. Тому краще замочити цибуля перед посадкою у соді, розвівши 1 чайну ложку порошку в літрі гарячої води. Тримають головки від 10 хвилин до 2 годин.
Спочатку 24 години витримують сівалку на батареї (38-40 ° С), а потім на 2-4 години замочують цибулю у розчині березового дьогтю. Для його приготування столову ложку дьогтю ретельно змішують із літром води кімнатної температури.