Наприклад, нарізану кубиками моркву сушать 6-10 годин за температури 40-50 °С. Баклажани та кабачки краще нарізати часточками товщиною 4-5 мм і сушити близько 8-10 годин. Також в електросушарці можна зробити в'ялені томати: їх теж нарізають часточками і сушать близько 10 годин при температурі 70 ° С.
Які овочі сушити у сушарці:
- ріпчаста цибуля;
- морква;
- буряк;
- солодкий чи гострий перець;
- гарбуз (а також деякі інші баштанні, наприклад, диня);
- кабачки;
- баклажани.
Сушіння може зайняти тривалий час і тому часто електроприлад не вимикають на ніч. Проте виробники відносять електросушарку для продуктів до електроприладів, які працюють під наглядом. Тому виходячи з безпеки радять не залишати прилад без нагляду надовго.
Принцип роботи полягає в наступному: продукт зневоднюється шляхом обдування, потоком гарячого повітря певної температури від нагрівального елемента з вентилятором. Перевагою конвекційної сушарки є компактні розміри доступна ціна.